We gaan terug .....
Door: Ed
Blijf op de hoogte en volg Heleen en ed
06 Oktober 2011 | Italië, Rome
Come stai?
Hier gaat alles oke, het weer is nog steeds schitterend, de thermometer tikt met gemak de 29 graden aan. Het is niet meer zo heet als het geweest is, maar nog steeds zeer aangenaam.
`s nachts daalt de temperatuur wel behoorlijk terug, dan zitten we op een graad of 10-14, dat heeft er wel voor gezorgd dat de temperatuur van het zwembad aardig is gedaald. In de warmste periode was het water 28 graden en nu zit hij op 21-22 graden. Best koud om te zwemmen, maar waar hebben we het over. Als in Nederland de buitentemperatuur boven de 20 graden komt gaan de buitenzwembaden al open. Dus we mogen niet klagen. We gaan proberen om het zwembad in de wintermaanden open te houden. Kunnen we zelf `s morgens als we opstaan even een frisse duik nemen.
De geometra heeft de tekeningen inmiddels gemaakt en daarmee naar de betreffende instantie geweest en deze gaf aan dat het goed was, de vergunning zal dan niet lang meer opzich laten wachten.
Wat ook eindelijk voor elkaar is, is dat ik een italiaans kenteken heb, eindelijk. Nu Heleem haar auto nog, en ook dat gaat weer een staartje krijgen. We hebben namelijk een officieel document van Volvo Zweden nodig, en das nu net het probleem, Heleen haar auto is te oud. Die registratie bestond toen nog niet. Ben benieuwd hoe dat nu gaat aflopen.
De poesjes hebben inmiddels een nieuw onderkomen gevonden. Een nederlandse vriendin van ons, Els, die hier een stukje verderop woont heeft een Amerikaanse vriendin uit een dorp verderop die haar poes was niet meer terug gekomen en haar hond was ingeslapen. Die zag wel wat in een poesje. Wij maar hopen dat ze er 2 wilde ipv 1. En jahoor, ze wilde ze graag allebei. Was toch wel ff moeilijk toen ze weggingen, want ja 2 van die kleine kittens is toch wel heel erg leuk.
We zijn op dit moment druk in onze olijfgaard bezig om hem braamvrij te krijgen. Er staat onderaan het zwembad een stuk van ongeveer 1000 tot 1200 m2 aan bramen meters hoog die dwars door de olijfbomen groeien, das slecht voor de bomen, ze krijgen geen licht en geen kans om olijven te geven. Sterker nog , daar waar de bramen door de bomen groeien zijn de bomen zelfs kaal.
Maar het gaat best redelijk, we hebben zeker een 400 m2 bramen weggeknipt in een 5 tal middagjes. Dus nog een aantal dagen , dan moet het veroverd zijn. Dan kunnen we aan de pluk gaan beginnen en daarna de bomen terug snoeien.
De titel "We gaan terug" is natuurlijk niet dat wij terug gaan naar Nederland. Nee we gaan terug of zijn inmiddels al terug in de schoolbanken. We hebben Italiaanse les 2x in de week, waarvan ik gisteren de eerste les heb gehad. Echt grappig, het begint als klein kind die voor het eerst leert lezen en schrijven, dus bij het alfabet. Heleen moest al gelijk haar eerste les verzuimen, want Heleen heeft nog een tweede cursus die ze moet volgen. Ze doet de cursus HACCP, gaat over de hygiene en wetten om het ontbijt te mogen serveren. Deze studie duurt 2 maanden 4 dagen in de week.(vindt ze echt leuk)Nu is het verzuim van Heleen nog niet zo`n ramp, want Heleen heeft in Nederland al een jaar Italiaans gestudeerd, dus kende ze het alfabet al een beetje.
Maandag gaan we samen naar Italiaanse les. Je zit daar echt in kinderstoeltjes achter zo`n klein tafeltje, ziet er echt charmant uit. Deze cursus duurt 2 jaar en dan moet ik dus vloeiend Italiaans kunnen spreken.
Eind deze maand komt de filmploeg weer langs om de laatste stand van zaken te filmen. De uitzending zal later worden uitzonden worden dan gedacht.Waarschijnlijk wordt het januari. Dit komt omdat de Tros de oude uitzendingen aan het herhalen is en naar die herhalingen kijken gemiddeld 1,4 miljoen kijkers. Das natuurlijk een goede zaak dat een herhaling zoveel kijkers trekt, maar voor ons een nadeel, wij hadden gehoopt november of december op de buis te komen, das juist het moment dat men weer aan vakantieplanning zit te denken en wij de kans hadden dat 2 miljoen mensen ons zouden zien en dat daar dan boekingen uit zouden komen. Nu maar hopen dat ze nog een ander progamma hebben die qua kijkcijfers tegenvalt en dus van de buis gehaald wordt zodat "ik vertrek" ervoor in de plaats komt. Duimen dus maar.
We houden jullie op de hoogte wanneer de uitzending zal plaats vinden.
Dit was het weer eventjes voor zover, en ga ik eten koken zodat Heleen na een middag school gelijk kan aanschuiven.
Zonnige groeten Ed