Post
Door: Heleen
Blijf op de hoogte en volg Heleen en ed
20 Januari 2012 | Italië, Rome
Na lange tijd was deze week onze brievenbus aardig gevuld. Er zat zelfs nog 1 verdwaalde kerstkaart in (dank je wel Els, Roel en Maarten) veel folders met allerlei lokkertjes die nu extra goedkoop de deur uit gaan, maar het belangrijkste..... post uit Terni.
Oh jee, oh jee. Dat kunnen 2 dingen betekenen. Een afwijzing van onze aanvraag voor countryhouse, of juist een goedkeuring. Met knikkende knieeen, klotsende oksels en bibberende vingers werd de enveloppe geopend. (trommelgeroffel....)
En ja hoor, dit lijkt op heel goed nieuws. In de enveloppe zaten nl de prijslijsten die wij verplicht zijn op de kamers te hangen. Op de kaart stond vermeldt: Vista sull'oliveto countryhouse! Een enormo gil kwam daar achteraan wat jullie wel zullen begrijpen. "Er staat countryhouse", zeg ik nog enkele keren tegen Ed terwijl ik een vreugde dansje rond de eettafel maak. Jiha en jabedabedoe!
Is alles nu dan toch echt allemaal definitief? Vooralsnog lijkt het daar wel op.
Die middag ben ik nog snel achter de computer gaan zitten om de "vluchtplannen" te tekenen voor de kamers. Ik heb er 1 bij de foto's geplaatst/ Ja want ook een vluchtplan moeten we in de kamer hebben hangen. Vraag me niet de logica hiervan want het verplicht moeten ophangen van een vluchtplan is weer zo'n idioot iets. Elk appartement heeft nl maar 1 deur en het vluchtplan hangt dus ook op die deur. Uit het raam springen kun je niet, want daar zitten trailies voor. Erg handig. ?? Maar goed, regels zijn regels en wetten zijn wetten, dus heb ik als een volgzame burger keurig vluchtplannen zitten maken die keurig op de deuren worden opgehangen.
Vorige week hebben wij de olijfgaard ( ons stuk) helemaal onkruid en bramen vrij weten te maken. Nu rest alleen het snoeiwerk nog. Maar de olijfgaard ziet er al prachtig uit. We hebben wel 3 dagen nodig gehad om al het onkruid te verbranden.
Deze week zijn we begonnen met het schilderen van alle binnendeuren
en kozijnen, een klus waar we in juni-juli niet meer aan toe zijn gekomen en het schilderen van de buitenboel.
Ook voor onze woonkamer hebben we een spannend kleurtje gekocht voor op de muur; Toscaans oranje-rood. Een beetje heftig maar hopelijk toch mooi. Als het een keer gaat regenen gaan we de woonkamer doen, maar zolang we buiten verder kunnen heeft dat prioriteit.
Zo dat was het even voor nu.
Iedereen een heel fijn weekend en tot de volgende keer.
Cari saluti
Heleen en Ed
21 Januari 2012 - 10:14
Kitty:
Hoi Ed en Heleen!!!
Eindelijk een bevestiging voor country
house.
Hartstikke leuk om te horen!!
Van Harte Gefeliciteerd!!!!!
Hebben jullie toch alles niet voor niets gedaan.
4 Februari zitten wij achter de tv gekluisterd,zijn zo benieuwd??
Dikke kus XXXX
Kitty -
23 Januari 2012 - 08:09
Natasja Smallegang:
ik ben natasja smallegang werkzaam in de vurssche afd. watervliet te axel , ik dacht ik ga de site eens opzoeken want ik ben wel nieuwsgierig hoe het met jullie gaat en de reisverslagen heb ik allemaal gelezen en ook de foto's bekeken , het ziet er leuk,mooi,gezellig uit en hoop dat alles verder naar jullie wensen gaat.
het gaat daar wel allemaal anders aan toe zoals wetten, registraties etc. veel plezier samen en geniet ervan de groetjes