Bizar - Reisverslag uit Rome, Italië van Heleen en ed Neut- Sloots - WaarBenJij.nu Bizar - Reisverslag uit Rome, Italië van Heleen en ed Neut- Sloots - WaarBenJij.nu

Bizar

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen en ed

25 Januari 2012 | Italië, Rome

Hallo allemaal,

Vandaag gingen we de wekelijkse boodschappen halen. Aangezien de diesel en benzineprijzen erg hoog zijn hier, gingen we voor een goedkopere pomp, (meestal 10 cent per liter goedkoper is) die wat verder weg ligt. Echter, de prijzen zijn inmiddels overal opgeschroefd en naar een goedkopere pomp rijden heeft weinig zin meer. Maar dat wisten nog niet. De prijs van benzine staat hier al maanden op 1.81 en voor diesel betaal je 1.76 Niet leuk dus... En de prijzen gaan nog stijgen vreest men.Op weg naar de pomp kwamen we wat vrachwagens tegen langs de weg stonden en chauffeurs waren zich bij een kampvuurtje aan het opwarmen.Vreemd.
Maar, nu we toch een eindje uit de beurt waren gingen we daar naar de COOP. Niets vermoedend lopen we de winkel binnen.
Heh!!!! Waar is alle groenten?? Ik zie alleen maar lege kratten op een enkele verdwaalde tomaat en een radiche na... Nou, daar valt geen soep van te maken. Bij de verse vis zijn ook alle bakken leeg, maar gelukkig, we lusten geen vis!
We gaan verder winkelen. Het wordt een beetje griezelig...
"Ed, hebben wij wat gemist?" vraag ik lichtelijk in paniek. "Is er een oorlog uitgebroken??"
Heel veel vakken zijn gewoon hartstikke leeg. Leger dan leeg. En dat is heel vreemd voor een grote supermarkt keten als Ipercoop en coop. We nemen dus mee wat we nog mee kunnen nemen zonder meteen de hoofdprijs te moeten betalen en hebben er ons bij neergelegd dat we de komende weken alleen pasta zullen eten. Zelfs de vakken met meel om brood of pannenkoeken te kunnen bakken was gewoon allemaal leeggeplunderd.
Nou, komt onze goede voornemen dan toch uit. We gaan lijnen....vanaf vandaag dus... zucht.

We hadden al wel gehoord dat de benzine pompen binnenkort de tenten een week gaan sluiten hetgeen ook gebeurd is op Sicilie. De gevolgen zijn desastreus en daar hebben we nu dus denk ik al een klein voorproefje van gezien. Het gaat dus spannend worden.

Ook verwachten ze komend weekend sneeuw en ijzel en dat betekend hier dat het hele sociale leven plat ligt. Onze juf gaf al aan dat als er sneeuw ligt volgende week, dat de school dan hoogstwaarschijnlijk dicht gaat en dat we dan dus geen italiaanse les hebben.
De vraag is of wij uberhaupt de straat nog uit kunnen want met sneeuw en ijs op een 15 % helling zonder gemeentelijke strooiwagens, gaat lastig worden. Strooien kennen ze hier niet. Als er al zout gestrooid wordt, wordt dit handmatig met een schepje gedaan......op de binnenwegen welleswaar, maar toch.
Nee, we zitten niet in een of ander aftans, primitief dorp, maar dat is gewoon Italie.
Een voordeel, we kunnen koek en sopie gaan verkopen aan het zwembad en tickets voor een rondje op de (zwem)ijsbaan!
Wie weet hebben we volgende week dus meer spannende verhalen maar voor hetzelfde geld loopt alles weer met een sisser af.

Nog steeds zonnige groetjes
Heleen en Ed