Mmm, wat heerlijk - Reisverslag uit Rome, Italië van Heleen en ed Neut- Sloots - WaarBenJij.nu Mmm, wat heerlijk - Reisverslag uit Rome, Italië van Heleen en ed Neut- Sloots - WaarBenJij.nu

Mmm, wat heerlijk

Door: Ed

Blijf op de hoogte en volg Heleen en ed

10 Februari 2012 | Italië, Rome

Na maandagmiddag hout te hebben gesprokkeld kon de openhaard aan. Echt warm werd het er niet mee, ja als je er pal voor blijft zitten. Leuk zo`n openhaard maar deze grote woonkamer krijgt hij niet warm. De meeste warmte gaat rechtstreeks door de schoorsteen naar buiten. Werd dus wederom een koud nachtje. Dinsdagochtend de gasleverancier gebeld wanneer hij zou komen. Antwoord: nou vandaag niet misschien morgen, we mogen niet rijden er ligt te veel sneeuw. Shit, nog een paar dagen in de kou. We hadden besloten om maar de auto te pakken en een stuk te gaan rijden en maar kijken waar we uitkomen. Zitten we in iedergeval warm. Net op het punt dat we wilde gaan hoorde we een vrachtwagen stoppen. Hu? Het zal toch niet ....? Jawel Jihaaaaa De gasleverancier. Hij had `s morgens al geprobeerd hier te komen maar kon de weg vanaf Poggiolo niet naar beneden rijden vanwege de sneeuw. Hij was nu vanaf de andere kant omhoog gereden en met succes.
Ohh wat is dat toch een luxe als je gastank weer gevuld is en de cv aan kan. Mmmm heerlijk.
De afgelopen dagen hadden we schitterend weer, gisteren zelfs strak blauwe lucht met 12-13 graden. De sneeuw was al een heel eind gesmolten. Joepi het wordt zomer. Ja niet dus, vandaag weer sneeeuw. Nog niet veel maar we verwachten het nodige.
Vandaag was voor Rome een weeralarm afgeroepen. Er word 30 cm sneeuw voor vandaag verwacht en uit voorzorg zijn alle scholen en overheidsgebouwen gesloten. Sterker nog , je mag alleen de weg op als je sneeuwkettingen heb. Tot nu toe viel het nog mee, vanochtend viel hier een dun laagje maar was snel weer weg, maar op dit moment begint het weer te sneeuwen en kan ik de overkant van het dal niet meer zien. Zowiezo is dit ongekend,als hier sneeuw valt is deze binnen 24 uur weer weg. De hoeveelheid sneeuw die de afgelopen week is gevallen is in de afgelopen 25 jaar niet voorgekomen.
Gelukkig hebben we gas. Nu maar hopen dat het niet zo erg word als dat er voorspeld is en dat we morgen gewoon de deur uitkunnen en ons ding kunnen doen.

Witte groeten Ed

• 11 Februari 2012 - 19:06

Lieve:

heleen, ik lees je schrijfsels altijd met veel plezier, en de laatste dagen is het zelfs een spannend feuilleton! Hopelijk kom je aan voldoende boodschappen, maar gelukkig zitten jullie nu warm. net op tijd voor de sneeuw.

• 12 Februari 2012 - 15:29

Jolnda:

Pffff, gelukkig maar dat jullie de boel weer warm kunnen stoken. Zooo naar als het overal in huis ijskoud is.
    Laat de zomer maar weer snel komen idd.
    Koude groetjes uit Nederland.
    P>S Ennnnn al volgeboekt voor deze zomer ;) ?

• 14 Februari 2012 - 10:39

Maxime:

Succes in de kou! hier alles weer gesmolten, geen elfstendentocht dus Hihi
    Liefs