Ja hoor, we hebben het overleefd.
Door: Ed
Blijf op de hoogte en volg Heleen en ed
26 Maart 2012 | Italië, Rome
De uitzending van "Ik vertrek" vonden wij echt heel gaaf geworden. Wij spreken in iedegeval van een groot succes, wat hebben ze ons mooi in beeld gebracht. Het was precies zoals het was en is. We hebben vele reacties mogen ontvangen vanuit alle windstreken. Van familie, vrienden, oud collega`s en ook van onze gasten van afgelopen seizoen. Maar ook van voor ons totaal onbekende mensen, van mensen uit Nederland maar ook vanuit ons Italie. Ook mensen die zelf de droom hebben om naar Italie te emigreren met vragen om advies. Heel erg leuk. Wij zagen de uitzending later dan jullie in NL omdat wij via internet kijken op Uitzending gemist.nl. Tijdens de uitzending hadden wij op onze site gekeken hoeveel bezoekers we hadden gehad, en een uur na de uitzending waren al meer dan 2000 bezoekers op onze site geweest. Ongelooflijk. Uiteraard heeft dit ook de nodige boekingen opgeleverd. En daar was het voor ons om te doen, zorgen voor naamsbekendheid. Nou das in iederegeval gelukt, nog steeds krijgen we aan de hand van de uitzending reacties. In april, september en oktober wordt er bij ons een schildercursus geven zoals de oude meesters. Deze schildercursus wordt gegeven door Els,een nederlandse vriendin van ons die hier vlakbij woont. Zij werd benaderd door een journaliste van het tijdschrift ITALIE MAGAZINE, of zij een intervieuw wilde geven. Dit intervieuw heeft geresulteerd dat wij nu met een klein artikel in lente nummer ITALIE MAGAZINE staan vermeld.
Ook wijzelf zijn benaderd door een journaliste van het tijdschrift GRANDE. Zij wilde ons graag intervieuwen en uiteraard zijn wij daar op in gegaan. Dit heeft geresulteerd tot een mooi verhaal van 4 pagina's in het tijdschrift GRANDE welke vanaf april in de winkels ligt.
De sneeuw was snel verdwenen en de temparatuur ging gestaag omhoog. Eind februari liep ik al in mijn korte broek, dit tot grote hilariteit bij de Italianen. Het was vrijdagmiddag 20-22 graden, dus hup snel korte broek aan. Die zelfde middag zou de eigenaresse van het pand langskomen, zij nam ook een loodgieter mee om een offerte te laten opmaken van werkzaamheden die gedaan moeten worden.
Deze man had een t-shirt aan met daar overheen een blouse , daaroverheen een trui en dan ook nog een jas. En ik in mijn t-shirt en korte broek. Die loodgieter dacht echt dat ik gek geworden was, hij vroeg aan de eigenaarresse of ik er altijd zo bij liep, waarop zei antwoorde, ja altijd zomer en winter. Die man dacht echt dat ik debiel was ofzo.
De afgelopen weken hebben wij natuurlijk niet stil gezeten. Op dit moment maken wij ons alweer op voor het naderende seizoen. De appartementen zijn verder afgeschilderd daar waar wij vorig jaar de kans niet meer voor zagen. Ook zijn alle ramen, deuren, luiken en traliewerk geschilderd.
De ernstige sneeuwval heeft de nodige beschadigingen veroorzaakt aan het stuucwerk rondom het pand en zwembadterras, en daar zijn we nu mee bezig dit te herstellen zodat we ook dit alles kunnen gaan schilderen. En in de tussentijd zijn we natuurlijk ook weer weken bezig geweest in de olijfgaard om de nogsteeds woekerende bramen weg te snoeien. Eigenlijk een onmogelijke klus, daar we het met de hand moeten doen. Groot materieel is niet mogelijk omdat het te dicht begroeid is en omdat ze in het verleden de bomen gesnoeid hebben en juist al het gesnoeide afval met dikke takken onder die zelfde bomen hebben laten liggen. Hier overheen zijn de bramen gaan groeien tot in de toppen van de bomen, soms 7-8 meter hoog. De takken zijn te dik om daar met groot materieel doorheen en overheen te rijden. Dus rest er niets anders dan dat wij gewapend met heggenschaar en handschoenen de bramen te lijf moeten. De afgelopen weken hebben wij een heel groot stuk gedaan, maar als we kijken wat er nog gedaan moet worden zakt de moed in onze schoenen, maar we gaan stug door.
De temparatuur is geweldig, de thermometer tikt al zeker 3 weken ruim 20 graden aan tot zelfs 26 graden. We hebben dus al een gezond kleurtje. Ook hebben we onze eerste gasten van dit seizoen mogen ontvangen die al lekker buiten in het zonnetje hebben kunnen ontbijten.
Dit was het weer voor nu, morgen ochtend naar Italiaanse les en daarna lekker verder klussen om alles op tijd af te krijgen.
Saluti
26 Maart 2012 - 20:51
Krista:
gelukkig weer een berichtje ,fijn dat het goed gaat. -
27 Maart 2012 - 16:41
Frank En Ingrid:
Beetje veel jaloers zijn we natuurlijk wel! Maar hier is het ook al een poosje zo rond de 16 graden met een lekker zonnetje dus we mogen zeker niet klagen... succes met de bramen, ik duik nog even in het nachtleven!
Ingrid -
27 Maart 2012 - 17:22
Brigitte:
Ciao Heleen e Ed,
Contento di sentire qualcosa da voi. Buona fortuna con la nuova stagione!
Cari saluti da Zeeuws Vlaanderen